Zoeken

Domburg, Badhuisweg

In Domburg wordt aan de Badhuisweg, vlak naast het befaamde Badpaviljoen, gebouwd aan een nieuw, kleinschalig appartementengebouw.

Het prachtige Badpaviljoen in Hollandse Neo-Renaissancestijl is een parel op het Domburgs duin, al was de zetting van die parel aan het begin van de 20e eeuw veel fraaier dan nu. Aan de linkerzijde werd het Badpaviljoen geflankeerd door de nu nog bestaande, zeer fraaie Villa Carmen Sylva. Aan de rechterzijde stond een prachtige villa in dezelfde stijl als het Badpaviljoen. Die villa is verdwenen en vervangen door versnipperde kleinschalige bebouwing langs de Badhuisweg.

Het voormalig kantoorgebouw naast het Badpaviljoen is gesloopt en wordt vervangen door de nu in aanbouw zijnde 'Duynvilla Domburg'.
Daarmee wordt weer iets van de oorspronkelijke balans hersteld, waardoor de sfeer van de omgeving aan kwaliteit en zeggingskracht wint. Er ontstaat als het ware architectonische resonantie, als aan beide zijden van het Badpaviljoen een met dit gebouw vergelijkbare architectonische aanwezigheid te ervaren valt.

Oplevering: eind 2013